Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php:666) in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-greet-box/includes/wp-greet-box.class.php on line 493
Sådan laver du en Wordfeud-rekord | Dansk Wordfeud
feb 042012
 

Wordfeud behøver ikke være et spil for to personer. Du kan også udfordre dig selv til at lave det højeste antal point med ét ord. Vi har talt med Anders Lund, manden bag legendariske ‘Publikumssucces’ og ‘Cykelklemmernes’, om vejen til en god rekord.

En god rekord opstår ikke ved et tilfælde. Den er resultatet af lang tids planlægning og minutiøs udførsel. Udførslen kræver naturligvis to telefoner, som du begge styrer, så du kan kontrollere spillet fuldstændigt.

Det ikke-så-tilfældige bræt

De store rekorder sættes aldrig på standardbrættet, fordi bonusfelterne er placeret, så det er umuligt at få et ord til at ramme nok bonusfelter til at blive til en rekord. Første trin er altså at vælge et tilfældigt bræt.

Modsat hvad mange tror, er det tilfældige bræt ikke helt tilfældigt. Faktisk er der nok mellem tyve og fyrre forskellige designs at vælge imellem. Det allerbedste har har fire triple-ord og to dobbelt-ord i samme række. Det betyder, at du kan få dit ords point ganget med 324. Det er denne spilleplade, der er brugt både i den danske ‘Publikumssucces’ og den svenske ‘Bentacklingarna’.

Den næstbedste plade har tre triple-ord og tre dobbelt-ord i samme række, hvilket giver dig en potentiel bonus på 216 gange det spillede ord. Gevinsten ved at vælge det rigtige bræt er altså stor.
Selvom det altså ikke er helt tilfældigt, hvordan brættet ser ud, er det alligevel tilfældigt, hvilken af de foruddefinerede spilleplader du får. Derfor kan du være nødt til at starte mange spil med tilfældigt bræt, før du får det rigtige.

Topscore-ordet

Du skal beslutte dig for hvilket ord, du vil spille. Det  behøver ikke at have den maksimale længde, men det skal i hvert fald være langt nok til at dække alle bonusfelterne i spillet. Naturligvis vil du også gerne have et ord, som i sig selv indeholder bogstaver til mange point.

Ordene

Når du kender brættet, skal du planlægge, hvordan du vil spille ordene frem til din topscore. Det er selvfølgelig essentielt, at du lader bonusfelterne ligge ledige – de skal bruges, når du lægger det endelige ord ind.
De ord, du ligger ind frem til topscore-ordet, skal have to formål. Dels skal de lægge bogstaver ind som del af topscore-ordet, så du kan nøjes med at lægge brikker på bonusfelterne, når du skal spille ordet. Derudover skal de fungere som kilder til flere point, så de bogstaver, du lægger på, danner ord på begge led. Jo flere og dyrere ord, du kan lave, jo bedre bliver dit resultat.

Opslag af ordene

Det er tydeligt, at en lang ræke ord skal bygges på den helt rigtige måde, og det er bittert at komme til det sidste ord blot for at få det afvist af Wordfeud. Derfor er det en god ide at have kontrolleret ordene i forvejen. Meget kan klares ved opslag i Retskrivningsordbogen, men det er svært at vide om specifikke bøjningsformer eksisterer. Derfor kan det være nødvendigt med et prøvespil i forvejen, hvor du spiller nogle af de ord, du er usikre på.

Spil ordet

Når du skal spille det endelige topscore-ord, skal du naturligvis sørge for, at du bruger alle de syv brikker du har på hånden, så du får de 40 bonuspoint, det giver. Samtidig skal du sørge for at få bygget så mange og så gode ord som biprodukter af de bogstaver, du lægger.

Hele forløbet kræver naturligvis, at du bytter dine brikker igen og igen, indtil du har præcis de rigtige brikker på hånden.

 

  2 Responses to “Sådan laver du en Wordfeud-rekord”

  1. Jeg er vild med afsnittet: “Når du skal spille det endelige topscore-ord, skal du naturligvis sørge for, at du bruger alle de syv brikker du har på hånden, så du får de 40 bonuspoint, det giver.”

    Med point scores på pt over 20.000 point – samt i følge denne artikel multipliers, der giver 324 point for hvert ekstra point på et bogstav i kun den ene retning – kan jeg ikke lige se, at de 40 bonus point er helt vildt interessante at gå efter 😉

    • Enig; vi er nok nede i de små detaljer med de sidste 40 point – men det ville da være ærgerligt, hvis ens verdensrekord blev slået med 30 point 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)