Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php:666) in /var/www/feud.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-greet-box/includes/wp-greet-box.class.php on line 493
Danmarksmesteren i Scrabble giver eksperttips til Wordfeud | Dansk Wordfeud
jan 182012
 

Scrabble-turnering i Cannes, Frankrig.

Den danske Danmarksmester i Scrabble, Lars Sommer, er også vild med Wordfeud.I dag spiller han faktisk mere Wordfeud end han spiller Scrabble. Vi har talt med ham om spillet – og naturligvis bedt ham om hans bedste eksperttips til Wordfeud.

 

 

Lars Sommer blev Danmarksmester i suveræn stil – uden at tabe et eneste spil – ved det senest afholdte Danmarksmesterskab i Scrabble i 2009.

Scrabble er hyggeligt

I dag spiller han både brætspillet og Wordfeud; faktisk nok mere Wordfeud end Scrabble. Som Lars Sommer siger: “Wordfeud kræver ikke at man samles – man spiller 100% i det tempo man har lyst til.”
Han synes stadig, det er hyggeligt at spille Scrabble, fordi det giver en anden oplevelse og et andet socialt samvær, når man er samlet omkring brættet. Alligevel spiller han mindre Scrabble nu end før, fordi nu vhro det er let at få ordbyggertrangen stillet med Wordfeud, bliver de hyggelige spilleaftener ofte brugt på andre spil.

Vinderstrategi

Vi kan naturligvis ikke tale med Danmarksmesteren i Scrabble uden at spørge ham, om en rigtig vinderstrategi.
Her er Lars Sommer ikke i tvivl: “Simpelthen at forsøge at klumpe ordene sammen. Jeg ser tit, at hvis jeg klumper ordene, så forsøger folk at skyde et langt – og oftest dårligt givende ord – ud af “klumpen”, og så har man pludselig 4-5 bogstaver man kan bygge videre på.”

Det kræver, at man tænker et par træk fremad i spillet, og måske ikke spiller det ord, der giver flest point, men i stedet et ord, som gør det sværest for modstanderen at komme videre; færre point på kort sigt, for at få flere point på lang sigt.

Begynderfejl

[suffusion-widgets id=’3′]

Lars Sommer kan genkende, at han spiller mod en begynder, når vedkommende konsekvent bygger nye ord på kryds og tværs i stedet for at udnytte nogle af de ord, som allerede er på spillepladen.
Det er ikke nok at kunne hele Retskrivningsordbogen for at blive en god Wordfeud-spiller. Det handler også om, at man skal kunne se, hvor ordene lægges bedst.

Glad for Wordfeud

Selvom Lars Sommer er en af dem, der har haft stor succes med Scrabble, ser han ikke Wordfeud som  en forringelse eller forsimpelse af det originale spil. Tværtimod ser han, at Wordfeud udfører en ganske vigtig samfundsopgave. Som han siger: “Vores sprog er ødelagt af SMS’er, men nu bliver unge –  netop fordi WordFeud er blevet det fænomen det er – tvunget til at lære nye ord.”

Spil mod mesteren

Har du lyst til at spille mod Lars Sommer, kan du finde ham under det ganske sigende Wordfeud-navn DanskDM. God fornøjelse.

Husk, at du kan se flere strategier til Wordfeud på vores strategiside.

  2 Responses to “Danmarksmesteren i Scrabble giver eksperttips”

  1. Jeg er altså både svensk, norsk, polsk, kinesisk og tyrkisk danmarksmester i Scrabble, så jeg udfordrer gerne den danske danmarksmester Lars Sommer.

  2. Hej Lars!

    Håber du kan hjælpe mig…. Jeg søger Scrabble på italiensk til min iPad. Ved du hvordan jeg finder det??

    På forhånd tak!

    Håber, at høre fra dig!

    Kh. Susie!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)